martes, 21 de diciembre de 2010

Preparatius: Papers i burocràcia


Falten menys de 15 dies i sentim (almenys jo) una barreja d'impaciència i inconsciència: jo encara no me n'he fet a la idea, i segurament fins el dia abans, com em sol passar, no seré del tot conscient de que hauré de viure sis mesos en una ciutat tan meravellosa i al mateix temps inabastable com Londres. Els preparatius del viatge són emocionants però amb el regust de no saber si ho tenim tot lligat: universitats, centres d'idiomes, pisos on viure, localització d'hospitals per si les mosques, mercats per anar a comprar, metro, bus, etc.

Mentrestant, el que sí que podem (i hem de fer) és acabar de resoldre tots els assumptes burocràtics i de gestió que s'han de fer des d'aquí:

- Targeta Sanitària Europea: amb la seguretat social o a través d'una mútua. Et permet anar a qualsevol hospital públic.
- Renovació del DNI / Passaport: important! des de fa algun temps s'ha de reservar cita prèvia per a fer-ho, i aquesta sol ser per al cap d'un, dos o tres mesos. Cal que, si us trobeu com jo, que em caduquen el DNI i el passaport enmig de l'estada a Londres, el renoveu abans i demaneu cita amb temps, ja que si no, us podeu trobar com una servidora, que el dia 29 de desembre haurà d'anar a Santa Coloma, única poble de Catalunya disponible abans del 10 de Gener, per renovar-se el DNI.
- Carnet Internacional d'estudiants: Què es necessita? 1 o 2 fotos de carnet, 6 euros, DNI. El fan a qualsevol oficina jove, i pel que he llegit dóna forces avantatge. A part, és una acreditació internacional de la condició d'estudiant, que sovint pot ser molt i molt necessari.
- Gestió econòmica que implica targetes de dèbit/crèdit, petició de lliures, obertura de comptes, etc.
- Gestió amb la companyia de telefonia mòvil per intentar treure el consum mínim o trobar una tarifa que s'adapti al que tens pensat fer un cop arribis a l'altre país. En el nostre cas, el mòvil català hivernarà sis mesos, i n'adquirirem un de nou un cop estiguem allà.

Les gestions, tot i que poden ser una mica pesades, són imprescindibles per poder garantir una estada sense mal de caps.

Aviat començaré la llista definitiva de les coses que he de posar dins l'equipatge. Espero i desitjo no deixar-me res important. Això sí, deixaré un foradet a una bandera groga amb quatre bandes vermelles, que ocuparà un lloc d'honor al nou país d'acullida.

Quins nervis, i quines ganes.... :)

2 comentarios:

  1. Sugerencia: Escanear los documentos importantes y guardarlos como fichero adjunto en un email, por si se pierden los originales. Además, hacer fotocopias para el día a día, pues no hace falta llevar el pasaporte a todos lados.

    Otro asunto: El tema dinero. Averiguar qué es más barato, si llevar dinero en efectivo, sacarlo allí desde cajero o pagar siempre que se pueda con tarjeta de crédito. Esta última opción suele ser la mejor, pues no hay comisiones. En el caso de sacar dinero, no sacar una cantidad cuyo % de comisión sea menor que la cantidad mínima que cargan, pues estaríais perdiendo dinero.

    Y por último: si necesitáis alguna medicina de manera habitual, llevadla desde España, siempre os saldrá mucho más barato que comprarla allí.

    ResponderEliminar