jueves, 30 de junio de 2011

Gal·les!

Una de les últimes excursions que hem fet abans de deixar enrere (temporalment) aquest atractiu país, és a Gal·les. Gràcies a uns amics que hi viuen, vam poder descobrir racons probablement apartats de la ruta turística de la capital, Cardiff. La ciutat té un aire de petitesa bonic, però al mateix temps té vida, activitat, moviment. El centre està ple de botigues internacionals, però tot i així, un no deixa de sentir-se acollit, resguardat, abrigat i no perdut en la immensitat i anonimat d'un Londres, per exemple. El dia que vam visitar Cardiff, era el dia commemoratiu de les forces armades, i vam poder assistir a una curiosa desfilada militar encapçalada, evidentment, per una cabra. A prop del castell d'on sortien els militars, hi ha una petita botiga de souvenirs on vam entrar per fer el "xafarder". L'Alice, l'amiga que viu a la ciutat, ens va explicar la tradició de les "lovespoons", unes culleres tradicionalment de fusta,
que l'home talla expressament per regalar a la dona que estima. Vaig trobar aquesta tradició tan bonica, que no em vaig poder resistir a demanar un collaret amb un petit penjoll "lovespoon", per recordar-la sempre, i recordar, també, la meva pròpia història d'amor.Un dels racons més bonics de Cardiff és el parc, i el riu que el travessa. Es tracta d'una gran zona verda que aporta un oasis de naturalesa fantàstic, i que presenta vores florides amb una gran varietat de plantes.

El riu baixa dens i ofereix sombres i una riba per on persones i gossos poden refrescar-se a l'aigua en dies d'extrema calor.
A prop del riu, es troba un bosquet enmig de les males herbes en el qual un pot descobrir-hi tombes de pedra molt i molt antigues. El bosc deixa pas a un cementiri verdíssim amb d'altres làpides de pedra, que dibuixen una estampa que, tot i mòrbida, resulta paradoxalment romàntica.
Al vespre vam poder gaudir d'un altre d'aquells racons amagats que només els que viuen a una ciutat son capaços de mostrar-te: El cinema/teatre "Chapter", ofereix un espai de restaurant/bar/pub, una sala de teatre, i dues sales de cinema on
es passen pel·lícules alternatives. És un punt cultural molt interessant que es manté molt actiu i presenta noves propostes constantment.
Per acabar, una altra zona atractiva de Cardiff és la del mar, on antigament hi havia un important port. En aquella zona s'hi troba el parlament de Gal·les, un gran i modern teatre, i una petita església d'estil noruec construïda per la comunitat d'aquell país, que vivia a Cardiff ja fa molt temps. A dins s'hi pot menjar molt bé, tot disfrutant d'unes vistes privilegidaes directament al mar. A la part de dalt s'hi ha establert una acollidora sala d'exposicions, reiterant el fet que Cardiff és una ciutat que estima i cuida l'art i la cultura.
Aquesta excursió va ser la cirereta perfecta per acomiadar un seguit de visites a diferents indrets de l'illa. Tot i això, ens queden destins pendents. El primer d'ells: Escòcia!

No hay comentarios:

Publicar un comentario